Victorinox

Victorinox is bekend als ontwikkelaar van het Zwitsers zakmes. Deze zakmessen van Victorinox staan bekend als de beste zakmessen ter wereld. Het bedrijf kon echter niet langer voortbestaan door alleen de verkoop van zakmessen. Het probleem is dat hun kwaliteit te goed is en dat de zakmessen jarenlang meegaan. Hierdoor heeft iemand die een Zwitsers zakmes van Victorinox koopt de eerstkomende jaren geen nieuw zakmes meer nodig. Als gevolg hiervan heeft het bedrijf besloten om zich op meer dan alleen zakmessen te gaan richten. Ze maken nu dan ook meerdere zaken, zoals:

TEXT

Dankzij deze merchandise, want dat is het eigenlijk, kan het bedrijf haar hoofd boven water houden. Als ze dit niet zouden doen zouden ze namelijk allang failliet zijn.

Historie

Het bedrijf Victorinox is gesticht in 1884. Vijf jaar later begonnen ze met het leveren van zakmessen aan het Zwitserse leger. Al sinds die tijd staat het bedrijf bekend als de beste zakmessen leverancier ter wereld.

Na de aanslagen van 11 september 2001 werd het verboden om zakmessen te verkopen op vliegvelden. Hierdoor raakte het bedrijf in grote problemen en moest het een deel van hun personeel verhuren aan andere ondernemingen. Hierdoor heeft het bedrijf besloten om zich ook te richten op andere producten, waarbij het streefpunt was om producten met een kwaliteit te maken die net zo goed was als dat van hun zakmessen.

  • Klokken
  • Horloges
  • Laptoptassen
  • Parfum